Industriële weegschalen

Industriële weegschalen

Sinds 1993 importeert en distribueert GePeS B.V. uit Harderwijk de industriële weegschalen en andersoortige weegapparatuur van het fabrikaat Avery Weigh-Tronix. Avery Weigh-Tronix fabriceert in productiefaciliteiten in Engeland en Amerika de industriële weegschalen onder de merknamen Avery Weigh-Tronix, Salter, Dillon en Avery Berkel. GePeS B.V. is een samenwerkingsverband aangegaan met Verispect met als doel het toezicht op de naleving van de ijkwet. In de praktijk betekent dit dat een geijkte industrieweegschaal gecontroleerd en goedgekeurd door ons, niet meer door het ijkwezen wordt gecontroleerd. Dit geldt voor alle industriële weegschalen ongeacht fabrikaat in nauwkeurigheidsklasse III of IV.

Geavanceerde industriële weegschalen en overige weeg apparatuur

Uit onze ervaring blijkt dat het gebruik van industriële weegschalen door de jaren heen erg is veranderd. Waar in vroeger jaren slechts het gewicht benodigd was is dit tegenwoordig niet meer voldoende. Het voordeel van een weegschaal die industrieel wordt ingezet, moet zich uiten in het toevoegen van informatie aan de weegdata. Denk aan een productieproces waarbij de operator trackingnummers, ordernummers, klantgegevens toevoegt aan de weegdata waardoor volledige traceerbaarheid van artikelen ontstaat. Voor industrieel gebruik kan GePeS B.V. een weegschaal volledig klantgericht programmeren om juist aan deze vereisten te voldoen.

Ontstaan van Avery Weigh-Tronics

Avery Weigh-Tronix is ontstaan uit samenvoeging van de fabrikanten Avery Berkel en Salter Weigh-Tronix. Na samenvoeging van de beide bedrijven bekleedt de Avery Weigh-Tronix groep wereldwijd de 2de plaats op het gebied de industrieweegschaal. Het gamma wordt geleverd onder diverse handelsmerken bestemd voor diverse marktsegmenten.

Waar let u op bij het kopen van een industrieweegschaal?

Bij het zoeken naar een weegschaal voor industrieel gebruik zijn een aantal punten belangrijk:

  • De weegschaal dient “tegen een stootje te kunnen”. Met andere woorden, de weegschaal zal in industrieel gebruik behoorlijk mishandeld worden. Nagenoeg alle weegschalen van Avery Weigh-Tronix zijn IP-65 of IP-67 stof- en waterdicht om een lange levensduur te garanderen.
  • De weegschaal moet aanpassen bij het productieproces. Niet andersom! In industrieel gebruik wordt vaak via een standaard protocol gehandeld door operators, wanneer een nieuwe weegschaal wordt aangeschaft dient deze in dit bestaande proces te passen om een snelle overgang te garanderen.
  • Cost of Ownership: Een weegschaal dient zich door lage onderhoudskosten snel terug te verdienen, Avery Weigh-Tronix onderscheidt zich met name met uiterst betrouwbare krachtopnemers (Weighbars) en indicatoren hierin.
  • Als laatste maar zeker niet het minste punt moet levering en ontwikkeling van een weegsysteem snel, flexibel en in goed overleg gebeuren. GePeS B.V. onderscheidt zich hierin door het vooraf in kaart brengen van het beoogde proces, het uitbrengen van een duidelijk advies en het uiteindelijk snel leveren van de weegschaal.

Bij GePeS B.V. uit Harderwijk helpen wij u graag verder

De weegapparatuur van alle merken behorende bij de groep wordt gefabriceerd conform ISO 9001 / EN 29001 norm en wordt voor alle denkbare toepassingen in de industrie ingezet. Voor een eerste indruk van het programma verwijzen wij naar de productgroepen die u op deze internetpagina’s treft. Wij helpen u graag verder met uw vragen over de weegapparatuur in ons assortiment! Het is altijd mogelijk om even contact op te nemen met GePeS B.V. voor meer informatie over onze weegapparatuur. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Het is dan ook mogelijk om een nadere kennismaking in te plannen met een van onze professionals voor een uitgebreid gesprek over de mogelijkheden van industrieweegschaal voor uw onderneming.

Bel 085 - 7325638

Heeft u nog vragen over 'Industriële weegschalen'?

Aarzelt u niet om contact met ons op te nemen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Velden met * zijn verplicht

  • Avery Weigh-Tronix is één van de belangrijkste producenten van weegapparatuur en weegschalen (wereldwijd nr. 2).
  • Wij hebben productiefaciliteiten in U.K. / U.S.A. / India / China / Maleisie en +- 4000 werknemers.
  • GePeS B.V. ontwikkelt de software "in huis", waardoor er korte lijnen tussen gebruiker en ontwikkeling zijn.
  • Hierdoor is een kortere levertijd mogelijk en voorkomen we miscommuncaties.

MEER INFORMATIE ONTVANGEN OVER ONS DIVERSE AANBOD?

NEEM CONTACT OP

ONZE HANDELSMERKEN

Avery Weigh-Tronix
Dillon
Brecknell
Avery Berkel
Salter Brecknell