Software

Home Software

Klantgebonden software

Alles valt of staat tijdens implementatie van een weegsysteem met de hierachter werkende software. Dit kan zowel klantspecifieke software in de weegschaal of in een computer zijn.

GePeS b.v. ontwikkelt de software “in huis” waardoor er korte lijnen tussen gebruiker en ontwikkeling zijn, hierdoor wordt een kortere levertijd mogelijk en wordt miscommuncatie voorkomen.

Enkele voorbeelden van klantgeschreven software:

Recordpoging dominoday / Wijers domino Productions / John de Mol Producties
met behulp van 2 weegschalen worden alle stenen (> 4.000.000 !) geteld en opgeslagen per project in een centrale p.c. GePeS b.v. ontwikkelde zowel de software in de weegschalen als de software op de P.C. waardoor voor elke steen bekend is wie deze op welk tijdstip heeft gepakt enin welk project heeft gebruikt. Doordat ook de retourstenen via de weegschalen worden verwerkt is voor de notaris direct bekend hoeveel stenen er op het speelveld zijn geplaatst.

Alcoa

Een volledig geautomatiseerd systeem waarbij drie plateauweegschalen in een Alcoa vestiging de 24 uurs productie (rollen folie) registreert. Operators scannen bij de weegplek het tracknummer van de order, waarna de weegschaal ‘contact legt’ met het door GePeS b.v. geschreven softwarepakket op de centrale p.c. Alle ordergegevens worden naar de weegplek gezonden zodat de operator ook een overzicht krijgt over hoeveel kilogram nog geproduceerd moet worden.

Van elke order is bekend welke rol (en hoeveel) op welke pallet is gestapeld met het bijbehorende rol- en pallet gewicht.
Per dag worden gemiddeld 300-400 transacties verwerkt, het huidige aantal transacties bedragen meer dan 60.000.

KLM Passenger business – Schiphol

Voor het berekenen van het gemiddeld passagiersgewicht zocht KLM een weegschaal met de volgende specificaties:
1) opslag van alle wegingen in de weegschaal
2) mobiel (gebruik over gehele wereld)
3) downloaden van data naar p.c. in Excel bestand
4) uit privacy overweging geen link tussen passagier en gewicht (weegschaal geeft alleen het gewicht aan tussen 0 en 1 kg, boven 1 kg wordt het gewicht niet meer weergegeven)
5) rapportage uitgesplitst in gewicht van man / vrouw / kind en bagage.

GePeS b.v. leverde een plateauweegschaal met 1310 indicator. Software in 1310 weegschaal en een P.C. software-applicatie voor downloaden en rapporteren in Excel bestand.

Ethernet netwerk

In een middelgroot tot groot op- en overslag bedrijf in omgeving Rotterdam is een Ethernet netwerk gerealiseerd met gebruik van drie vloer weegschalen gekoppeld aan de 1310 weegindicator. Operators beschikken binnen een seconde over alle ordergegevens welke zich 3 a 4 kilometer verder op het hoofdkantoor bevinden in het ERP pakket van het bedrijf. Alle communicatie tussen ERP pakket en de 1310 weegschalen verloopt via een door GePeS b.v. ontwikkeld softwarepakket.

Kraanweeg netwerk

Vijf kraanweegschalen op rij geven (geijkt) en draadloos via een radiomodem het gewicht door aan een 1310 indicator grondstation. Hiervandaan wordt de data weer teruggestuurd naar de weegplek waar een barcodelabel wordt afgedrukt. De label wordt bevestigd aan de rollen draad.

Bij verscheping scant de heftruck chauffeur met een mobiele scanner de rollen. Na belading wordt de scanner aan het 1310 grondstation gekoppeld welke een afdruk verzorgt van de belading. Gevolg: geen overbelading van de vrachtwagens en een volledig traceable systeem. GePeS b.v. leverde alle apparatuur en software.