Over ons

Home Over ons

GePeS b.v. is importeur en distributeur binnen de Benelux van industriële weegschalen van de Avery Weigh-Tronix groep.

Avery Weigh-Tronix is één van de belangrijkste producenten van weegapparatuur en weegschalen (wereldwijd nr. 2) met productiefaciliteiten in U.K. / U.S.A. / India / China / Maleisie en ± 4000 werknemers.

Historie GePeS

Momenteel – De vroegere speerpunten van de Avery Weigh-Tronix groep en GePeS b.v. zijn nog hetzelfde. Het leveren van hoge kwaliteit weegapparatuur voor dagelijks intensief industrieel gebruik. Het blijven doorontwikkelen is hierbij belangrijk, getuige ook de nieuwe introductie van de indicator Dp1310 met netwerkmogelijkheden voor Ethernet, Modbus, email mogelijkheden etc.

2002- GePeS b.v. tekent een samenwerkingsverband met Verispect (voorheen het Nederlandse IJkwezen). Hierdoor wordt GePeS b.v. gerechtigd het periodieke onderhoud en kalibratie van geijkte weegschalen uit te voeren. Om het samenwerkingsverband met Verispect te behalen zijn de onderhouds- en kalibratie procedures binnen GePeS b.v. aangepast waarbij momenteel volgens een ISO 9001..2000 handboek wordt gewerkt. Een jaarlijkse audit op naleving van deze kwaliteitsprocedures wordt door Verispect uitgevoerd.

2000 – Door de overname van Avery Berkel door Weigh-Tronix breidt het producten aanbod aanzienlijk uit met producten zoals hoge resolutie telweegschalen, intrinsiek veilige indicatoren etc.

1993 – 1996 Door de ontwikkeling binnen Weigh-Tronix van de eerste digitale krachtopnemer (Quartzell) en volledig vrij programmeerbare weegschalen / plc’s neemt Weigh-Tronix binnen de industriële sector een voorsprong op overige aanbieders.

1993 – GePeS b.v. wordt opgericht en verkijgt de distributie rechten voor het leveren van de Salter Weigh-Tronix producten binnen de Benelux. Door ons uitsluitend te richten op de markt van industriële weegapparatuur wordt de basis gelegd voor een verdere uitbouw van de Salter Weigh-Tronix weegschalen in de Benelux.

Historie Avery Weigh-Tronix

2008- Avery Weigh-Tronix wordt overgenomen door I.T.W. een Fortune 500 company met wereldwijd 49000 werknemers.

2003 / 2004- De groepsnaam wijzigt in Avery Weigh-Tronix, tevens worden de industriele producten voortaan onder Avery Weigh-Tronix op de markt gebracht.

2000 – Weigh-Tronix groeit zeer sterk door de overname van de Avery Berkel groep. Avery Berkel wordt voor een bedrag van USD164 miljoen overgenomen van Marconi. Hierdoor neemt Weigh-Tronix direct een wereldwijde tweede plaats in op het gebied van weegapparatuur. In Engeland worden de productiefaciliteiten van Avery Berkel en Salter ondergebracht in de fabrieken van Avery Berkel. Op deze locatie bevindt zich ook de Europese marketing en export (Avery Berkel International). Avery Berkel produceerde o.a. de weegindicatoren L115, L215, L225, L116, L2166, L226, L117, L217, L227.

1998 – De Weigh-Tronix groep wordt door prive investeerders gekocht uit de Staveley groep. Productie vindt plaats in U.S.. U.K. en Canada.

1991 – Weigh-Tronix wordt een onderdeel van Staveley Industries plc, ondergebracht in de Staveley Weighing and Systems Group. Deze groep integreert Weigh-Tronix, Chronos Richardson, Salter industrieel en Salter huishoudelijk in één groep van producenten voor industriële weegapparatuur, fabricerend voor een wereldwijd klantenbestand. De producten worden op de markt gebracht onder de merknaam Salter Weigh-Tronix.

1986 – National Controls, Inc., gevestigd in Santa Rosa, California wordt een onderdeel van Weigh-Tronix. De samenvoeging van de twee bedrijven biedt Weigh-Tronix een extra assortiment van check-, tel-, retail- en post weegschalen. Tevens brengt het de Dillon producten (dynamometers, kraan weegschalen, testmeters) binnen de Weigh-Tronix familie. Weigh-Tronix groeit hierdoor tot een aanbieder die gebruikers van weegapparatuur in de industriële sector volledig kan bedienen.

1971- Opgericht in 1971 is Weigh-Tronix één van de grootste Amerikaanse leveranciers, gebaseerd op het succes van de Weigh-Tronix Weigh Bar (krachtopnemer). Met behulp van de Weigh-Bar technologie is Weigh-Tronix de eerste fabrikant van volledig electronische weegplateaus (vloerweegschalen).

1863 – Salter (Birmingham – U.K) is met recht te bestempelen als één van de oudste weegschalen fabrikant ter wereld (1863) . De naam Salter wordt gevestigd door productie van veerweegschalen. Tot op heden worden deze toestellen onder de naam Salter geproduceerd.